Hem » Inspiration

Inspiration

Här hittar du information om inspiration och föreläsningar. Är du intresserad av någon speciell på anna.strandgren@halmstad.se?

”Språkutvecklande ämnesundervisning”

En föreläsning om begreppet språkutveckling och vikten av det i alla ämnen. Föreläsningen inspirerar och väcker tankar kring det språkutvecklande arbetet i teori och praktik.

”Läs och skriv i alla ämnen”

Hur blir man en säker läsare och en flyhänt skribent oavsett ämne? Hur kan medvetenheten om olika textgenrers strukturer och uppbyggnad bidra till ett rikare språk och höja måluppfyllelsen i alla slags skolämnen?

”Språkutvecklande undervisning med fokus på läsning”

En kortare introduktion om språkutveckling och aktiviteter som gynnar språkutveckling. Därefter fokus på läsning ur olika synvinklar (lässtrategier, läsförståelse) för att utveckla elevernas förmåga att läsa.

”Språkutvecklande undervisning med fokus på skrivning”

En kortare introduktion om språkutveckling och aktiviteter som gynnar språkutveckling. Därefter fokus på skrivning ur olika synvinklar för att utveckla elevernas förmåga att skriva.

”Flerspråkighet/Språkutveckling i klassrummet”

Hur möter vi de flerspråkiga eleverna på bästa sätt? Vilka är framgångsfaktorerna? Vi utgår från Skolverkets publikation ”Greppa språket” och varvar teori med praktiska övningar där vi skapar förståelse för de flerspråkiga elevernas skolvardag.

”Skönlitteratur i klassrummet”

Hur kan du som lärare arbeta med förförståelse, under tiden arbete och efterarbete med en bok.

böcker på hög

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s