Hem » Aktiviteter » Välkommen tillbaka!

Välkommen tillbaka!

Så var vi igång igen! Ett nytt läsår med nya möjligheter och utmaningar! En av de bästa sakerna med läsårsstarten är att man har en chans att verkligen testa det där nya som man funderade på under vårterminens slutskede. Har man dessutom nya klasser får man chansen att starta upp på det sätt man tror på allra mest. Vad är då det bästa sättet? Olika sätt antagligen, men det många är överrens om är att alla elever behöver struktur och tydlighet. Den enda som kan skapa det åt eleverna är du som lärare. Om du har struktur och tydlighet så kan du sedan röra dig fritt inom dessa ramar. I begreppet tydlighet ingår att eleverna ska veta vad som förväntas av dem. De ska veta när de tränar och när de bedöms. Eleverna ska alltid kunna svara på frågorna: Vad gör vi?, Varför gör vi det? Vad kommer att bedömas? Ju tydligare vi som lärare är desto lättare blir det för eleverna att förstå och utvecklas så mycket som möjligt.

Vilka möjligheter och utmaningar står vi, DuoAB, inför detta läsår? En utmaning  är att undervisa en av de nya sexorna på vår skola med 23 elever varav 8 nyanlända. Hur får man alla att utvecklas optimalt på sin nivå? En annan utmaning vi står inför är att fortbilda våra kollegor på vår skola i läsförståelse utifrån deras ämne. Gemensam syn och kunskap på läsande.

Ett spännande läsår att se fram emot och vi kommer givetvis fortsätta att blogga om alla våra aktiviteter, tankar, erfarenheter, möjligheter och utmaningar som vi är delaktiga i.

Ta ett djupt andetag nu kör vi!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s